Presentació

Som la Míriam Casellas, l'Imma Compte, la Paula Cuadrado i la Berta Eudaldo, alumnes de 3r curs de Doble Titulació d'Educació Infantil i Educació Primària de la UdG.

Aquest bloc us presenta la nostra proposta per a la realització d'una unitat didàctica de les ciències socials, la qual es planteja a partir de la pregunta: "Per què la majoria de ponts d'Olot són de nova construcció?".

Amb aquesta pregunta volem que els alumnes investiguin i, juntament amb l'ajuda del docent, descobreixin la resposta. El fet és que la gran majoria de ponts d'Olot van ser destruïts durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) pels republicans per tal que els nacionals no entressin a la ciutat. 

Així, doncs, els nostres objectius didàctics són:
  • Investigar sobre un fet històric.
  • Establir relacions entre les causes i les conseqüències.
  • Fomentar el treball cooperatiu.

Finalment, dir que aquesta proposta està pensada per realitzar-la amb alumnes de Cicle Superior, és a dir, de 5è o 6è de Primària. L'ideal seria dur-la a terme amb alumnes de la Garrotxa, ja que és un tema proper a ells i d'aquesta manera aconseguírem un aprenentatge significatiu. Pensem que qualsevol tasca a realitzar ha de ser contextualitzada i propera als alumnes, per tal que els aprenentatges els siguin útils i aplicables en altres contextos, essent capaços de raonar i comunicar.

1 comentari:

  1. Creiem que el títol està ben problematitzat, ja que, a més d’estar en forma de pregunta, planteja un problema a resoldre com és raonar sobre un tema actual i que influeix en el dia a dia dels habitants d’Olot, ja que sense els ponts estarien incomunicats.
    Les pàgines estan ben organitzades, cadascuna en el lloc que li pertoca. En el diari de bloc hi ha una breu descripció on expliqueu la creació del bloc i la tria del tema, a més d’especificar els problemes que us heu anat trobant. La pestanya de la Presentació és detallada i els objectius didàctics ben redactats.
    A la llista hi ha tots els blocs de la classe que apareixen al llistat (12).
    Com a aspectes formals, considerem que seria més atractiu si hi hagués una imatge, ja que facilitaria al lector posar-se en situació i orientar-se molt millor. El redactat és correcte, està ben organitzat i no hi ha faltes d’ortografia greus (repasseu les comes, algunes no estan ben situades). Pel que fa a l’idioma, la data i el text estan en català.

    ResponElimina